Brouwerij Pannes

Brouwerij Pannes

Brouwerij Pannes is een zogenaamde biologische (huur)brouwerij. Dit betekent dat ze zelf in een kleine brouwinstallatie hun recepten ontwikkelen en deze vervolgens (laten) brouwen bij een bestaande biologische brouwer. Voor de brouwerij is huurbrouwen een bewuste keuze, zij geloven namelijk in de kracht van delen. Vanuit de wetenschap dat vele brouwinstallaties vaak maar één of twee keer per week gebruikt worden, is huurbrouwen de meest duurzame oplossing.

Momenteel heeft Brouwerij Pannes pas één bier: de ‘Pannes Fonto’. Dit is een bier op basis van de biologische oergranen emmertarwe en eenkoorn. Fonto betekent ‘bron’ in het Esperanto en verwijst daarmee naar het feit dat emmertarwe en eenkoorn aan de basis hebben gestaan van hun huidige graansoorten. Emmertarwe en eenkoorn werden reeds door de bandkeramiekers, zo’n 5000 jaar voor Christus, in deze regio verbouwd.

In de nabije toekomst zal er Tripel op de markt gebracht worden.

Voor de biologische sector kan Brouwerij Pannes afnemer zijn van biologische granen en leverancier van biologisch bier voor de horeca en kleine winkels.

Naar de website