Agenda | Bekendmaking Agrarisch ondernemer van het jaar 2020

Agenda | Bekendmaking Agrarisch ondernemer van het jaar 2020

De winnaar van de prestigieuze titel Agrarisch Ondernemer van het jaar 2020 wordt dit jaar vanwege corona op een alternatieve wijze bekendgemaakt. Op donderdag 17 september krijgen kijkers via een livestream te horen welke van de vijf genomineerde ondernemers er dit jaar met de prijs vandoor gaat.

In het voorjaar berichtten we al dat Eric Thielen van biologisch leghennenbedrijf Lamberdina’s Hoeve in Castenray genomineerd was voor deze titel. Bij Lamberdina’s Hoeve staat de kip centraal en is er zorg voor natuur, mens en omgeving. Dierenwelzijn wordt hier gecombineerd met duurzaamheid. Ook wordt er gedaan aan circulaire landbouw. De mest van de hennen wordt gebruikt voor het kweken van biologische champignons. Klik hier voor meer informatie over Lamberdina’s Hoeve en bekijk de video over dit Limburgse biologische bedrijf.

Andere genomineerden zijn Kuijpers Kip uit Grubbenvorst, Buysman Kruiden uit Andijk (NH), Elke Melk uit Molenaarsgraaf (ZH) en Koppert Cress uit Monster (ZH). De uitzending waarin de winnaar van de ondernemersprijs bekend wordt gemaakt, is op donderdag 17 september van 15.30 tot ongeveer 17.10 uur live te bekijken via de website van Agrarisch ondernemer van het jaar.

Agrarisch ondernemer van het jaar is een ondernemersprijs van Boerderij, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij, in samenwerking met partners ABN Amro en Hardeman Veenendaal. Dit jaar wordt de ondernemersprijs voor de 25e keer uitgereikt.