Agenda | Cursus biologische fruitteelt

Agenda | Cursus biologische fruitteelt

De cursus Biologische Fruitteelt start op woensdag 4 december. Tijdens de cursus wordt ’s morgens ingegaan op de achtergronden van de biologische fruitteelt. ’s Middags nemen de deelnemers een kijkje bij praktijkbedrijven en biologische sorteer/verkoopbedrijven.

De cursus richt zich op ondernemers in de fruitteelt, aspirant fruittelers en bedrijfsopvolgers met interesse in biologische fruitteelt. De focus ligt op grootfruittelers uit Nederland en België. De cursus wordt onder andere verzorgd door Gerjan Brouwer, specialist biologische fruitteelt bij Delphy, onderzoekers en biologische fruittelers. Er is veel inbreng van praktische kennis en ervaring.

Bent u geïnteresseerd in kleinfruit? Geef dit dan bij aanmelding door. De cursus wordt dan uitgebreid met specifieke onderdelen gericht op kleinfruit.

De data en locaties van 2019 en 2020:

  • Woensdag 4 december van 9.00 tot 17.30 uur. Start bij Delphy kantoor, De Drieslag 25 in Dronten;
  • Woensdag 8 januari van 9.00 tot 17.00 uur bij Boomgaard ter Linde, Oranjezoneweg 3a in Oostkapelle;
  • Woensdag 12 februari van 9.00 tot 17.00 uur bij Helicon MBO, Burgemeester Roozeveld vd Venlaan 7 in Geldermalsen;
  • In mei/juni komt nog een excursie naar biologische fruitteeltbedrijven. Nadere informatie volgt.

De kosten van de cursus bedragen 775 euro (exclusief BTW, inclusief consumpties, cursusmap, certificaat en bedrijfsbezoeken). Voor medewerkers van bedrijven is subsidie vanuit het Colland fonds mogelijk.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar K.vanRaak@delphy.nl. Voor meer informatie over de inhoud van de cursus wordt u doorverwezen naar G.Brouwer@delphy.nl.