Agenda | Online Themadagen Akkerbouw

Agenda | Online Themadagen Akkerbouw

Vanuit het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Praktijkcluster Agro worden ieder jaar tien Themadagen Akkerbouw gehouden voor leerlingen die een akkerbouwopleiding volgen op niveau 3 en 4. Dit jaar krijgen ook werknemers, werkgevers en ondernemers in de akkerbouw en vollegrondsgroenteelt de kans om aan deze dagen deel te nemen.

De Themadagen Akkerbouw worden verzorgd door experts van verschillende bedrijven en vanuit praktijkonderzoek. Aan bod komen thema’s als strokenteelt en kleine machines en robotica in relatie tot nieuwe teelttechnieken, nieuwe eiwitrijke gewassen, aardappelveredeling en natuurinclusieve landbouw. De eerste twee Themadagen hebben inmiddels al plaatsgevonden, de data en thema’s van de aankomende Themadagen zijn te vinden op deze website.

Dit jaar worden de Themadagen vanwege corona online gehouden via Webinargeek. Deelname is kosteloos. Aanmelden kan bij Hans Schilders, scholingsconsulent akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt, via hans@talentoogst.nl of 06-30601425.

Bron: Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (17 november 2020)