Derde BioInspiratiedag bij biologisch melkveebedrijf

Derde BioInspiratiedag bij biologisch melkveebedrijf

Vereniging BioLogisch Limburg houdt op zaterdag 13 juli de derde BioInspiratiedag. Dit jaar wordt deze dag gehouden op het biologisch melkveebedrijf van Giel en Anke Reintjes in Ottersum.

De dag is 11.00 tot 15.00 uur, inclusief lunch, aan de Looiweg 1 vlakbij de Niers. Met een divers en vooral praktisch programma willen we deze dag interessant maken voor iedereen die wil bijleren over de technieken en toepassingen in de biologische landbouw én voor iedereen die graag leert van andere ondernemers.

Programma
10:45u: Ontvangst
11:00u: Welkomstwoord
11:15u: Bedrijfspresentatie door Giel Reintjes
12:00u: Lunch
12:30u: Rondgang bedrijf. De volgende thema’s komen aan bod:

  • Bokashi – Philippe van der Grinten (www.provinos.nl)
  • WeideArchitect – Pieter van Rumst (www.obsherbe.be)
  • Natuurrijk Limburg ANLb – Koen van Weelden (www.natuurrijklimburg.nl)
  • Kruidenrijk grasland – Luuk Maas
  • Multifunctionele landbouw – Anke (zorg) en Giel (Natuur- en landschapsbeheer)
  • Bodem – Guido Schriever

14:30u: Gezamenlijke afsluiting met een drankje en vlaai

Zorgboerderij en kinderdagverblijf
Deze BioInspiratiedag is een mooie gelegenheid om een kijkje te nemen op een heel divers biologisch melkveebedrijf met daarbij een zorgboerderij en kinderdagverblijf. Giel is een vooruitstrevende ondernemer met een duidelijke visie. Hij zal zelf vertellen over de praktische bedrijfsvoering op het melkveebedrijf, het waarom erachter en over de verschillende samenwerking op en om het bedrijf. Daarbij zullen ook thema’s als arbeid, mechanisatie, verbreding en extensivering aan bod komen.

Geleide rondgang
Vervolgens is er een geleide rondgang over het bedrijf waarbij allerlei experts op locatie vertellen over praktische toepassingen en teeltmethoden zoals bijvoorbeeld bokashi, mechanische onkruidbestrijding, mestafzet, kruidenrijk grasland, weidegang en natuurbeheer. De middag wordt gezamenlijk afgesloten, waarbij er voldoende gelegenheid is om samen na te praten.

Aanmelden
Aanmelden voor deze dag is verplicht. Dit kan door een mail te sturen naar info@biologischlimburg.com. Geef hierbij aan met hoeveel personen je wilt komen.