Nieuws | Nieuwe schoffeltechniek op de markt

Nieuws | Nieuwe schoffeltechniek op de markt

Sinds de overname door de AMAZONE groep heeft Schmotzer Hacktechnik de ontwikkeling van machines voor mechanische onkruidbestrijding verder kunnen optimaliseren. Met bijna 100 jaar ervaring in het product, gekoppeld aan innovatieve flexibele oplossingen, zorgt Schmotzer nu voor een revolutie in de markt van schoffeltechnologie met de Venterra 2K. Een nieuwe schoffelmachine, die speciaal is ontworpen voor maximale slagkracht en capaciteit.

De Venterra 2K serie combineert een unieke doorgang met een maximale hefhoogte van de parallellogrammen van 50 centimeter en opent hiermee nieuwe mogelijkheden voor mechanische onkruidbestrijding, zelfs in zeer late gewasstadia. In gewassen met een groeihoogte van een halve meter bijvoorbeeld, is schadevrij schoffelen bij geren mogelijk, zelfs bij het inrijden van de kopakker dankzij de actieve sectieschakeling.

Een nieuw ontwerp van de parallellogrammen en het frame zijn ontworpen voor een maximale belasting bij grootschalig gebruik, alsmede voor een zeer hoge werksnelheid. In combinatie met constante uitstekende werkkwaliteiten definieert de Venterra 2K serie nieuwe normen in de sector van de schoffeltechniek.

Voor het seizoen 2022 zal de Venterra 2K serie beschikbaar zijn in verschillende uitvoeringen. Werkbreedte van 4,5 tot en met 6,75 meter kunnen worden aangeboden met rijenbreedtes van 45, 50 en 75 centimeter in combinatie met het parallellogram KPP-L en sectieschakeling, of KPP-M met of zonder sectieschakeling.

Technische specificaties

De Venterra 2K wordt in de rijen geleid door een camerasysteem, dat ook bij zeer hoge werksnelheden een permanent precieze geleiding garandeert. Dit onderstreept ook de focus van de Venterra 2K serie voor maximale capaciteit. Bladbeschermingsrollen en diverse werktuigen, zoals vingerwieders op afzonderlijk geleide parallellogrammen, aanaardschijven of een na-eg zijn optioneel verkrijgbaar op alle Venterra 2K machines en kunnen ook altijd achteraf gemonteerd worden dankzij de modulaire opbouw.

Door het compacte en lichte ontwerp is er geen opbrengstverlies door bodemverdichting. Nauwkeurig rijden op de helling zonder tractorverzet is probleemloos mogelijk, dankzij het SCHMOTZER AV5 parallel verschuifframe. Het werk voor het verwisselen van de messen wordt tot enkele minuten beperkt door het RAPIDO snelwisselsysteem. Nalopende werktuigen, zoals vingerwieders of aanaardschijven, zijn gemonteerd aan een separate parallellogram met eigen dieptegeleiding en zorgen voor een directe bodemaanpassing onder alle omstandigheden. Alle schoffels zijn standaard voorzien van onderhoudsvrije lagers op alle parallellogrammen.

Bron: Akkerbouwbedrijf (18 juni 2021)