Oriëntatiebijeenkomsten Vereniging BioLogisch Limburg

Oriëntatiebijeenkomsten Vereniging BioLogisch Limburg

De Vereniging BioLogisch Limburg (in oprichting) organiseert de komende weken een aantal oriëntatiebijeenkomsten, die met name interessant zijn voor ondernemers die willen omschakelen. In de aanloop hiernaar vertelt een aantal bioboeren in Nieuwe Oogst over hun ervaringen.

Zo vertelde Bart Geraets – samen met zijn ouders eigenaar van een biologisch vollegrondsgrondsgroentebedrijf in Baexem – 2 weken geleden in Nieuwe Oogst waar hij in de omschakelfase tegenaan liep en wat andere omschakelaars hiervan kunnen leren. KLIK HIER voor het artikel. Daarnaast praatte hij een aantal geïnteresseerden op 20 september persoonlijk bij op zijn bedrijf in Baexem

Daarna was de beurt aan Joost Slingenbergh, biologisch pluimveehouder uit Siebengewald. Hij deelde vorig weekend zijn ervaringen in Nieuwe Oogst met de lezer. KLIK HIER voor het artikel. Omschakelaars die graag nog persoonlijk van gedachten willen wisselen met Joost, zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de bijeenkomst op donderdag 27 september om 20.00 uur op het biologisch melkveebedrijf van Giel Reintjes, Looiseweg 1 te Ottersum. Naast een presentatie van Slingenbergh zal ook Reintjens zijn ervaringen delen en kunnen er natuurlijk vragen gesteld worden. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar acuperus@arvalis.nl.

In het weekend van 22 september was Guido Frijns te zien in Nieuwe Oogst met zijn verhaal. Ook hierop volgt een bijeenkomst en wel op 5 oktober. KLIK HIER voor het artikel en voor meer informatie over aanmelden.

De oriëntatiebijeenkomsten zijn een initiatief van Vereniging BioLogisch Limburg i.o. en worden mogelijk gemaakt vanuit het Europees landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.