Agenda | Bio Inspiratie Dag verplaatst naar volgend jaar

Agenda | Bio Inspiratie Dag verplaatst naar volgend jaar

De tweede editie van de Bio Inspiratie Dag stond gepland voor donderdag 2 juli. Uit voorzorg is besloten om het evenement te verplaatsen naar volgend jaar. BioLogisch Limburg stelt de gezondheid van haar leden, de deelnemers en andere bezoekers voorop. Daarnaast vergt de coronacrisis zoveel van de ondernemers die bij de organisatie van de Bio Inspiratie Dag betrokken zijn, dat zij niet de gewenste tijd en aandacht aan het evenement kunnen besteden. Om deze redenen is besloten om de Bio Inspiratie Dag dit jaar niet door te laten gaan.

De Bio Inspiratie Dag is een initiatief van BioLogisch Limburg. Tijdens het evenement, dat vorig jaar voor de eerste keer werd gehouden, kunnen bezoekers kennis opdoen over actuele onderwerpen, die zowel voor biologische boeren als voor boeren in omschakeling, als ook voor gangbare boeren interessant en relevant zijn. Onderwerpen als gewasbescherming, nieuwe voedergewassen en natuurinclusieve landbouw kwamen tijdens de vorige editie aan bod.

‘Ook dit jaar waren we voornemens om een breed en interessant programma op te stellen voor zowel biologische als gangbare boeren’, vertelt voorzitter John Janssen. ‘De gezondheid van onze leden en de bezoekers van het evenement vinden we uiteraard het allerbelangrijkste. Daarnaast kunnen we vanwege de coronacrisis de kwaliteit die we met het evenement nastreven, helaas niet waarborgen. Het is jammer, maar gezien de omstandigheden is het de enige juiste keuze om het evenement te verplaatsen. Volgend jaar gaan we er weer met de volle 100 procent tegenaan om alsnog een geweldige tweede editie van de Bio Inspiratie Dag te realiseren!’