Nieuws | Support Your Locals

Nieuws | Support Your Locals

Door de maatregelen die genomen zijn om verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen, kunnen veel boeren en tuinders hun boerderijproducten niet kwijt. Consumenten kunnen een belangrijke rol spelen in het oplossen van de uitdagingen waar agrarische ondernemers voor komen te staan in deze crisistijden.

Op zondag 15 maart werd bekend gemaakt dat alle cafés, restaurants en andere catering- en horecagelegenheden tot en met 6 april gesloten moeten zijn in verband met het coronavirus. In de persconferentie van dinsdag 31 maart werden deze maatregelen verlengd tot en met tenminste 28 april. Voor veel boeren en tuinders betekent dit dat zij hun vertrouwde afzet niet kwijt kunnen.

Onder de noemer #SupportYourLocalsNL zijn door het hele land initiatieven ontstaan om agrarische ondernemers te ondersteunen. Consumenten worden opgeroepen om hun inkopen ook lokaal te doen, bijvoorbeeld bij een boerderijwinkel in het dorp. De koper krijgt zo niet alleen gezonde en verse producten, maar helpt de ondernemer tevens door deze moeilijke tijden.

Om agrarische ondernemers een steuntje in de rug te geven, heeft de LLTB een lijst opgesteld van boerderijwinkels en verkooppunten in Limburg. Op deze lijst kunnen consumenten zien bij welke verkooppunten in hun omgeving zij terecht kunnen voor verse boerderijproducten.

Leden van BioLogisch Limburg met een verkooppunt kunnen desgewenst ook aan de lijst worden toegevoegd. Heeft u een boerderijwinkel of verkooppunt en staat u nog niet op de lijst? Neem dan contact op met LLTB-projectleider Leandra Schmitz via lschmitz@lltb.nl. De lijst wordt dan zo snel mogelijk aangevuld.

Klik hier om de lijst met boerderijwinkels en verkooppunten in Limburg te bekijken.