Agenda | Bio-Ki infomiddag De Koeberg

Agenda | Bio-Ki infomiddag De Koeberg

De Stichting Biologische Veeverbetering (SBV) zet zich samen met biologische veehouders in voor meer biologische fokkerij. Dit is de selectie en vermeerdering van dieren in én voor de biologische landbouw. De fokkerij is gericht op het selecteren van dieren die passen bij het biologisch milieu, waardoor de dieren minder problemen hebben, zich lekkerder voelen en gezonder produceren op een biologisch bedrijf.

Momenteel is de stichting vooral actief in de melkveefokkerij (Bio-KI) en kippenfokkerij (Bio-Kip). Voor melkveehouders worden biologische fokstieren geselecteerd en ingezet via Kunstmatige Inseminatie (KI).

Op biologisch melkveebedrijf Hoeve De Koeberg in Sint Geertruid zijn dochters van verschillende KI-stieren geboren. Deze dochters zijn op woensdag 27 november bij De Koeberg te bekijken tijdens de Bio-KI Dochterkijkmiddag. Naast een rondje over het bedrijf krijgen de aanwezigen een verdere uitleg over de SBV en worden het belang en het reilen en zeilen van Bio-KI met elkaar besproken.

Wilt u graag bij deze Dochterkijkdag aanwezig zijn? Laat het dan even weten door een mail te sturen naar bio-ki@ziggo.nl. Dit kan nog tot maandag 25 november. Bekijk de uitnodiging hier.