Agenda | Social mediatrainingen

Agenda | Social mediatrainingen

Biologische ondernemers de handvaten bieden om het maximale te kunnen halen uit hun social mediakanalen en de inspirerende verhalen uit de sector met een breed publiek te kunnen delen. Dat is het doel van de social mediatrainingen, die BioLogisch Limburg in samenwerking met CITAVERDE College en MarketingMakkers aan haar leden aanbiedt.

Het is in het belang van de gehele biologische sector om aan de maatschappij te laten zien wat het inhoudt om biologisch te boeren en welke bijdrage biologische bedrijven (kunnen) leveren aan oplossingen voor de uitdagingen waar we als samenleving voor staan. Maar hoe doe je dat dan? En welke rol kunnen social media hierin spelen? Met de social mediatrainingen wil BioLogisch Limburg haar leden hierbij ondersteunen.

Een tijdje geleden hebben de leden van BioLogisch Limburg de kans gehad hun wensen en behoeften op het gebied van social media aan ons kenbaar te maken. Op basis van de ontvangen antwoorden is voor de volgende opzet gekozen.

De social mediatrainingen worden – vanwege de coronamaatregelen – online gehouden op maandag 22 en woensdag 24 maart. Beide trainingen starten om 13.30 uur en duren tot uiterlijk 16 uur. De trainingen beginnen met een gezamenlijke aftrap, waarbij dieper ingegaan wordt op wat nu het krachtige, authentieke en inspirerende verhaal van de biologische sector is en hoe dit in marketing en communicatie kan worden ingezet.

Daarna wordt de groep opgesplitst in twee groepen: een beginnersgroep en een gevorderde groep. De beginnersgroep krijgt handige tips voor het ophalen, creëren en plaatsen van sterke content. De gevorderde groep, bestaande uit de meer actieve social mediagebruikers, gaat dieper in op adverteren, analyseren en verbeteren van hun social mediaprestaties. De precieze invulling van het vervolg van de training wordt samengesteld aan de hand van de wensen en behoeften van de deelnemers.

Wilt u graag stappen zetten op het gebied van social media en een bijdrage leveren aan het uitdragen van het inspirerende verhaal van de biologische sector? Geef u dan op voor een van de twee social mediatrainingen via dit formulier. U hoeft nog geen keuze te maken in welke vervolgsessie u wilt volgen (beginner of gevorderde). Dit wordt tijdens de gezamenlijke aftrap nader bekeken. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via info@biologischlimburg.com.

Meld u hier aan. Dit kan tot en met maandag 15 maart.