Gezocht | Tips voor teelt van brouwgerst en hop

Gezocht | Tips voor teelt van brouwgerst en hop

De ondernemers achter B-Kind streven ernaar om te werken met 100 procent lokale ingrediënten. Met het produceren van hun blondbier met honing willen ze zo min mogelijk een negatief effect hebben op de natuur. Daarnaast willen de ondernemers meer terugdoen door bijvoorbeeld bloemen en andere planten te zaaien die goed zijn voor de biodiversiteit.

Naast honing is de organisatie dit jaar gestart met het telen van lokale brouwgerst. Dit wordt gedaan in samenwerking met Laura Nieboer van Pieke Broodbier. Zij stelt één hectare van haar land beschikbaar voor de teelt van brouwgerst. B-Kind wil zo ecologisch mogelijk telen, met in het achterhoofd dat deze grond later gebruikt gaat worden als voedselbos. In de toekomst gaat B-Kind ook hop telen. In Schimmert wordt een aantal planten gezet, zodat ze kunnen leren wat er allemaal bij deze teelt komt kijken.

Om op weg geholpen te worden, zoekt B-Kind graag de ervaring van biologische ondernemers op. Heeft u tips voor B-Kind, rondom de teelt van brouwgerst en/of hop? Of heeft u andere vragen of suggesties die hen verder kunnen helpen bij hun doel van 100 procent lokale ingrediënten en het verbeteren van de biodiversiteit? Neem dan contact op met B-Kind via info@b-kind.nl. Kijk voor meer informatie op de website.