Interview Joep van de Bool, biologisch tuinder in Neer

Interview Joep van de Bool, biologisch tuinder in Neer

Op biologische tuinderij de Waog teelt de Midden-Limburgse boer Joep van de Bool op ecologische wijze een breed assortiment groenten en akkerbouwproducten die via de biologische groothandel en via hun eigen boerderijwinkel de weg naar de consument vinden.

Joep: “Dit doen we al ruim 42 jaar. We zijn daarmee het oudste biologische tuinbouwbedrijf in Limburg. Mijn ouders Wiel van de Bool en Trudelies Dorssers zijn ermee begonnen. In 2012 ben ik erbij gekomen. Op 1 januari 2022 heb ik het bedrijf volledig overgenomen. Mijn ouders zijn er echter nog iedere dag te vinden.”

Toen in 1981 gestart werd met de biologische teelt van groenten en akkerbouwproducten, stond de biologische landbouw nog in zijn kinderschoenen. “Alles moest door onszelf ontwikkeld worden.” Het waren moeilijke jaren waar de familie van de Bool zich door hun rotsvaste vertrouwen in de ‘biologische principes’ doorheen wist te worstelen. Door de gunstige klimatologische ligging is het telen van primeurgroenten altijd een specialisatie van ‘de Waog’ geweest.

Lees hier het volledige interview.

Tags: