Presentatie Vereniging BioLogisch Limburg op Biobeurs

Presentatie Vereniging BioLogisch Limburg op Biobeurs

Donderdag 19 januari heeft BioLogisch Limburg een rol mogen spelen in de workshop van Biohuis op de Biobeurs in de Brabanthallen in Den Bosch.

De workshop stond in het teken van provinciale belangenbehartiging. Biohuis wilde het verhaal van Limburg laten horen. Vereniging BioLogisch Limburg is namelijk uniek in Nederland omdat we een vereniging voor alle biologische boeren en tuinders in Limburg zijn. Andere provincies zijn benieuwd hoe wij dit in Limburg georganiseerd hebben omdat vereniging van de biologische sector in de hele provincie zorgt voor een sterkere stem in onder andere het provinciale beleid. In andere provincies bestaat een dergelijke vereniging niet, of in ieder geval niet voor de hele provincie of voor alle biologische sectoren.

We hebben tijdens de workshop de deelnemers kunnen vertellen wat we organiseren, hoe divers ons ledenbestand is en hoe wij in contact staan met andere organisaties en overheden. De aanwezigen waren verrast door de manier waarop BioLogisch Limburg in staat is om de biologische landbouw een stem te geven in de provincie. Dit doen we door in contact te staan met Provincie Limburg, wat bijvoorbeeld geleid heeft tot een bezoek van Gedeputeerde Gabriëls aan een biologisch melkveebedrijf. Maar ook door betrokken te zijn bij projecten als Natuurinclusieve Landbouw Limburg.

We kijken terug op een geslaagde dag. Behalve de workshop was het interessant om tijdens de beurs te zien hoe divers de sector is en hoe deze zich ontwikkeld. En gelukkig zijn we verschillende Limburgers tegengekomen in Den Bosch.