Update project | Korte ketens

Update project | Korte ketens

Binnen de Vereniging BioLogisch Limburg zijn we ook bezig met het oppakken van het thema afzet. Als vereniging willen we hierin biologische ondernemers ondersteunen en versterken, waardoor we de afzet van biologische producten optimaliseren en vergroten. Dit is ook belangrijk voor omschakelaars, die met een nieuwe stroom biologisch de markt willen betreden. Verder willen we ondersteunen in het ontwikkelen van nieuwe product/markt combinaties en willen we gezamenlijk de promotie van biologisch stimuleren, zowel bij Retail als bij de consument.

Het is belangrijk om te inventariseren welke mogelijke afzet routes er zijn, met wie we kunnen samenwerken of bij aan kunnen sluiten en welke nieuwe verdienmodellen eventueel ontwikkelt kunnen worden. Daarom zijn er gesprekken met verschillende partijen geweest of gepland.

Zo lijkt korte ketens een interessant nieuw verdienmodel. In november is er een gesprek geweest met Ron Mulders van het online platform Pommeron. De belangrijkste drijfveer achter Pommeron is: “Waar boeren en tuinders direct samenwerken met hun afnemers, boert iedereen beter.” Afnemers kunnen via dit platform direct aankopen doen bij de boer, welke zijn bedrijf en producten op het platform presenteert.

Verder zitten we aan het einde van november samen met de Provincie Limburg, BioNext en een afgevaardigde die zowel betrokken is bij onze eigen vereniging als de biologische telerscoöperatie Nautilus om te brainstormen over dit onderwerp om een gedegen strategie te bepalen voor BioLogisch Limburg. We houden jullie graag op de hoogte!