Agenda | Masterclass en training strokenteelt

Agenda | Masterclass en training strokenteelt

Het Biologisch Netwerk en Land&Co houden in samenwerking met Wageningen University & Research (WUR) en ERF/Hemus ook dit jaar weer een masterclass en een training over strokenteelt.

Masterclass strokenteelt

ERF BV werkt al drie seizoenen met strokenteelt op een perceel van 42 hectare. Gedurende deze jaren zijn samen met WUR ervaringen opgedaan over de juiste strokenbreedtes en combinaties van gewassen, waarbij landbouw en natuur optimaal samenwerken. Dit jaar is gestart met een tweede perceel waar strokenteelt wordt toegepast.

Tijdens de masterclass op woensdag 2 september wordt onder meer ingegaan op de behaalde resultaten in vier seizoenen strokenteelt. Deze resultaten en algemene strokenteeltkennis worden gedeeld door Dirk van Apeldoorn op de werklocatie van ERF in Zeewolde (Flevoland).

Dus wilt u meer weten over hoe strokenteelt werkt in de praktijk? Wat dit oplevert in toename in biodiversiteit, beperken van ziekten en plagen en gewasopbrengsten? En hoe u kunt omgaan met lastig lijkende aspecten als tijdsbesteding, bewerkingsomstandigheden en beregening? Meld u dan aan voor de masterclass op woensdag 2 september. Bekijk de uitnodiging hier.

Training strokenteelt

Overweegt u om volgend seizoen op uw eigen bedrijf aan de slag te gaan met strokenteelt? Met de Innovatietraining Strokenteelt leert u van de opgedane ervaringen. De training biedt u alle benodigde kennis en begeleiding en richt zich op de ontwikkeling van een eigen bouwplan en de vermarkting van producten.

De Innovatietraining bestaat uit vier trainingsdagen: één in september, twee in november en één in december. De trainingsdagen worden verzorgd door Dirk van Apeldoorn van WUR. Meer informatie over de Innovatietraining is te vinden in deze uitnodiging.

Aanmelden voor zowel de masterclass als de training kan door een mail te sturen naar Ingrid Veenman via ingrid@biologischnetwerk.nl onder vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en bedrijfsnaam (en afwijkende factuurgegevens indien van toepassing).