Bestuur | Ten onrechte claimen ‘biologisch’ te zijn

Bestuur | Ten onrechte claimen ‘biologisch’ te zijn

‘Biologisch’ is niet zomaar een titel die wij ondernemers aan onze producten of ons bedrijf geven. Nee, het is een manier van werken, die in alle aspecten van onze biologische bedrijfsvoering terugkomt. Een bewuste keuze, om onze bijdrage te leveren aan de oplossingen waar onze maatschappij mee te maken heeft. Een idealisme, waar wij ons iedere dag opnieuw voor inzetten. Misschien zelfs wel een levensstijl.

Wij biologische boeren en tuinders weten dat. Wij zij doordrongen van alles wat er achter dat woord ‘biologisch’ schuilt. Het feit dat ik de afgelopen weken van meerdere leden signalen heb ontvangen dat er agrarische ondernemers zijn die ten onrechte de titel ‘biologisch’ dragen, geeft dan ook een vieze smaak in mijn mond.

Toegegeven, de meeste ondernemers die onterecht claimen dat hun producten biologisch zijn, hebben hier geen negatieve bedoelingen bij. Ze hanteren deze titel omdat het bijvoorbeeld meer klanten oplevert, of omdat ze simpelweg niet weten wat het nou precies betekent om biologisch te ondernemen. Vanuit de Vereniging BioLogisch Limburg willen wij dat graag aan deze ondernemers laten zien.

Kent u een collega-boer of -tuinder die onterecht de titel ‘biologisch’ gebruikt? Die zijn of haar producten biologisch noemt, maar niet Skal-gecertificeerd is? Of weet u het niet zeker, maar heeft u een vermoeden? Laat het mij weten via info@biologischlimburg.com of 06-22563469. Wij gaan graag het gesprek met deze mensen aan!

John Janssen,
Voorzitter BioLogisch Limburg