Nieuws | ‘Met de kipcaravan hebben de kippen altijd vers gras’

Nieuws | ‘Met de kipcaravan hebben de kippen altijd vers gras’

Bij Zorgboerderij Vreike-hof in Ospel is men de afgelopen maanden druk bezig geweest met het bouwen van een mobiele kippenstal. In deze zogeheten ‘kipcaravan’ is plaats voor ongeveer 250 biologische legkippen. Het verblijf is volledig volgens de richtlijnen van de biologische legkippensector gebouwd, meldt het bedrijf op de website.

De kipcaravan is verplaatsbaar, waardoor de kippen altijd vers gras ter beschikking hebben. Dit bevordert de gezondheid en het welzijn van de kippen. Naast vers gras en water krijgen de dieren biologisch kippenvoer verstrekt. De kipcaravan is voorzien van natuurlijke ventilatie en de stroom voor de verlichting wordt geleverd door zonnepanelen op het dak. ’s Avonds sluit de stal automatisch.

‘De kippen hebben de vrije uitloop op percelen waar we werken volgens de richtlijnen van de biologische landbouw’, stelt Vreike-hof. ‘Het voeren van de kippen en het rapen van de eieren is een mooie aanvulling op het aanbod van activiteiten op onze zorgboerderij. De afzet van deze biologische eieren zal plaatsvinden via onze winkel en de verkoopautomaat.’

De kippen zijn op donderdag 9 april naar de boerderij gekomen. Voorlopig worden ze nog binnengehouden in de kipcaravan. Binnen enkele weken zijn ze aan de leg en kan de verkoop van start gaan.

Kijk voor meer informatie op de website van Vreike-hof.

Bron: Bio Journaal (15 april 2020)