Nieuws | Nieuwsbrief Bionext

Nieuws | Nieuwsbrief Bionext

Bionext, de ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding, gaf in de nieuwsbrief van vorige week onder meer informatie voor importeurs over het COI, de jaarlijkse Skal-inspectie op afstand en een overzicht van initiatieven voor bedrijven met een tekort aan arbeidskrachten en een tegenvallende afzet.

De Europese Commissie heeft besloten het papieren COI niet verplicht te stellen, indien afgifte en verzending van een fysiek COI niet mogelijk is vanwege de coronacrisis. Een digitaal COI is voldoende. Deze maatregel geldt tot 31 mei 2020 of totdat er een uitvoeringshandeling is vastgesteld.

Daarnaast wordt onderzocht hoe de jaarlijkse Skal-inspectie op afstand voldoende inhoudelijke basis kan krijgen om het bio-certificaat te verlengen, zonder een te grote administratieve druk bij de te inspecteren bio-bedrijven te leggen. Skal heeft als doelstelling om binnen enkele weken de eerste jaarlijkse inspecties op afstand uit te voeren. De toelatingsonderzoeken voor nieuwe bedrijven zijn al mogelijk op afstand.

Let op: de ontwikkelingen rondom de coronacrisis volgen elkaar nog steeds snel op. Maatregelen kunnen dan ook snel veranderen. Houd voor het laatste nieuws de website van Bionext en de coronapagina van de LLTB in de gaten.

Lees de volledige nieuwsbrief van Bionext hier.