Terugblik | Kom in de Kas

Terugblik | Kom in de Kas

Afgelopen zondag vond Kom in de Kas plaats. Tijdens dit evenement van de Nederlandse glastuinbouwsector openden vijf bedrijven in de regio Meijel, Grashoek en Helenaveen hun deuren voor het publiek. 13.000 mensen grepen deze kans om te zien wat voor boeiends er in de kas gebeurt. BioLogisch Limburg was ook aanwezig; enkele enthousiaste medewerkers verkochten schepijs bij deelnemer Levels Biofruit.

Levels Biofruit is het biologische teeltbedrijf van Hans Levels. In zijn boomgaard teelt hij biologische appels, peren en pruimen. Daarnaast laat hij vers sap produceren van alleen zijn vruchten. Hoewel Levels geen kas heeft, was het bedrijf toch een enorme aanwinst voor het evenement. Onder het genot van een prachtig lentezonnetje konden bezoekers een mooie wandeling maken tussen de bloeiende perenbomen. De kinderen waren vooral helemaal weg van de pluktrein, waarmee ze een ritje konden maken door de boomgaard.

Bij het bedrijf waren verschillende kraampjes ingericht waar mensen de appels van Nautilus, de peren van Xenia en het verse sap van Levels konden proeven en kopen. En voor een lekker ijsje konden de bezoekers terecht bij de ijscokar van BioLogisch Limburg.

Naast Levels Biofruit deden De Peelkant (vaste planten) in Meijel, Multigrow (komkommers) en Klimplant (kant en klaar hagen) in Grashoek en Aardbeienkwekerij Penninx in Helenaveen mee. Op alle locaties waren verschillende activiteiten georganiseerd: demonstraties, proeverijen en activiteiten voor jong en oud. Dankzij het fantastische lenteweer pakten veel mensen de fiets en volgden de speciaal voor het evenement uitgestippelde fietsroute om alle bedrijven te bezoeken.

Bekijk hier de foto’s van Kom in de Kas 2019.