Update | Voorbereidingen Bio inspiratie DAG

Update | Voorbereidingen Bio inspiratie DAG

De voorbereidingen voor de Bio inspiratie DAG, die plaatsvindt op 4 juli 2019, zijn in volle gang. De komende maanden houden we u op de hoogte en lichten we regelmatig een tipje van de sluier op over de diverse onderwerpen die op de Bio inspiratie DAG behandeld gaan worden.

Eén van de vraagstukken in de biologische akkerbouw en vollegrondgroenteteelt is de beheersing van ziekten en plagen. Denk hierbij aan bladvlekkenziekte in prei, maar ook Phytophthora infestans is een grote bedreiging in de teelt van biologische aardappelen. Er zijn diverse maatregelen, zoals rassenkeuze, die ons kunnen helpen in het beheersen van ziekten en plagen. Op de Bio inspiratie DAG wordt hier breed aandacht aan besteed. Om dit onderwerp verder toe te lichten, hebben we onder andere een demoveld met verschillende resistente aardappelrassen aangelegd.

De voorbereidingen voor de Bio inspiratie DAG zijn in volle gang.

De eerste Bio inspiratie DAG vindt plaats op 4 juli 2019 in Vredepeel. Op deze dag willen we biologische boeren, boeren in omschakeling, maar ook geïnteresseerde gangbare boeren inspireren en kennis over actuele onderwerpen met hen delen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om bij te praten en te discussiëren met collega-boeren en nieuwe contacten te leggen. Natuurlijk is er koffie, thee en fris, maar er zijn ook inspirerende, biologische hapjes. Noteer de datum alvast in uw agenda; verdere informatie wordt binnenkort via de nieuwsbrief aan u bekend gemaakt.

Lees hier meer over de Bio inspiratie DAG.