Agenda | Caring Congres

Agenda | Caring Congres

Caring Vets & Caring Farmers slaan de handen ineen voor de organisatie van het Caring Congres. Agrarische ondernemers, dierenartsen en anderen die zich afvragen ‘kan het ook anders?’ zijn op zaterdag 26 september van harte welkom om digitaal of live aan dit congres deel te nemen.

De wereld wordt op dit moment gedwongen na te denken over de consequenties van onze omgang met natuur en milieu. Niet alleen de coronacrisis heeft hier invloed op, maar denk ook aan de klimaatverandering, de stikstofcrisis, de afname van biodiversiteit. Allemaal problemen die een andere manier van omgaan met de planeet en haar bewoners vereisen. Maar ook een andere manier van nadenken over ons voedsel en de productie daarvan.

Boeren en tuinders zijn van vitaal belang voor de voedselvoorziening. Caring Farmers wil samenwerken met partijen die kunnen bijdragen aan het komen tot een nieuw en houdbaar voedselsysteem. Maar waar staan dieren in deze discussie? Zijn dieren nodig of juist overbodig in een houdbaar voedselsysteem? Welke oplossingen zijn goed voor mens, dier en milieu? Zijn die oplossingen er wel?

Caring Vets maakt zich sterk voor dierenwelzijn vanuit veterinair oogpunt. Het wordt steeds duidelijker dat dieren en mensen minder van elkaar verschillen dan we ooit dachten. Wat moeten we met deze kennis? Welke plichten hebben we ten opzichte van andere diersoorten als we ze gebruiken voor onze eigen doeleinden en kunnen we dat ongestraft doen?

Deze onderwerpen staan centraal tijdens het Caring Congres. Het evenement vindt plaats op zaterdag 26 september in BlueCity te Rotterdam. Vanwege de coronamaatregelen mag een beperkt aantal mensen live bij het congres aanwezig zijn. Andere geïnteresseerden kunnen het programma volgen via een livestream. Aanmelden kan via deze link. Mocht het congres vanwege de dan geldende coronamaatregelen alsnog niet door kunnen gaan, dan wordt het evenement verplaatst.