Agenda | Derde winterbijeenkomst op 4 maart

Agenda | Derde winterbijeenkomst op 4 maart

‘In 2025 hebben de leden van vereniging BioLogisch Limburg de regionale kringlopen met elkaar gesloten.’ Dat is een van de doelstellingen waar BioLogisch Limburg zich de komende vijf jaar voor gaat inzetten. In een serie winterbijeenkomsten kijkt de vereniging samen met leden en agribusinessvrienden op welke manier deze doelstelling behaald kan worden.

De derde winterbijeenkomst vindt plaats op woensdag 4 maart bij Buitengoed Heidenheim, Heidenheimseweg 1 in Beesel. De bijeenkomst start om 20 uur. Gastsprekers van de avond zijn Kees Kooman, schrijver en onderzoeksjournalist, en Hans van Grinsven, senior wetenschappelijk onderzoeker Programmaleider Landbouw, milieu en duurzaamheid.

In het boek ‘Nieuwe Boeren’ beschrijft Kooman tien boerenfamilies in Nederland die de transitie naar duurzame landbouw hebben ingezet. Samen met Van Grinsven schreef hij eveneens het boek ‘Dit is uw land’, waarin boeren, burgers en buitenlui ingaan op de vraag: hoe kunnen we de wurggreep van het ‘welvaartswonder’ doorbreken? Maar ook: hoe ziet een eerlijke en gezonde landbouwsector er in 2050 uit?

Wij hopen u te mogen verwelkomen op de derde winterbijeenkomst!