Een geslaagde jaarvergadering van BioLogisch Limburg

Een geslaagde jaarvergadering van BioLogisch Limburg

Dinsdagavond 17 mei vond de jaarvergadering 2020 en 2021 van BioLogisch Limburg plaats bij zorgboerderij Zwaantjeshof in Echt. Eindelijk mocht deze vergadering weer eens fysiek plaatsvinden en was het fijn iedereen te mogen ontvangen.

Om 19:30 uur startte de vergadering met enkele verenigingszaken, en werd afgesloten met interessante vragen tijdens de rondvraag. Hier werd meteen duidelijk hoe nuttig het
is om samen te komen en samen na te denken over oplossingen en mogelijkheden voor uiteenlopende onderwerpen. Aansluitend werd het project ‘Alle kleine beestjes helpen’ gepresenteerd. Eind 2020 hebben we vanuit BioLogisch Limburg dit project voorbereid en ingediend. De subsidieaanvraag is goedgekeurd, zodat we nu met dit project aan de slag kunnen gaan om zo de kennis over het bodemleven te vergroten en dit kunnen toepassen in de praktijk. Door het verbeteren van het bodemleven kunnen gewasopbrengsten verbeterd worden door o.a. optimalisatie van de mineralisatie in de bodem. Vanuit dit project willen we bij leden op 1 perceel het bodemleven meten en vervolgens samen kijken hoe de status is, en of en hoe het verbeterd kan worden. Tijdens de vergadering kreeg iedereen de mogelijkheid zich hiervoor aan te melden, mocht u niet aanwezig zijn geweest, maar wel interesse hebben in dit project, dan kunt u contact met ons opnemen via info@biologischlimburg.com.

Omstreeks 20:30 uur was er tijd voor een bourgondisch biologisch buffet dat werd verzorgd door chef-kok Jean Thoma van het biologisch restaurant “Aan Sjuuteeänd”. Dit restaurant is door Michelin bekroond met een groene Michelin ster. Het buffet was deels bereid met biologische producten van Limburgse bodem. Hiervoor willen we onderstaande personen bedanken voor het leveren van deze heerlijke producten.

  • Jim Leers
  • Joep van de Bool
  • Suzanne Gortz
  • Machiel Vandewal
  • Twan Linssen
  • Raymond Niesten
  • Johannes d’ Ansembourg
  • Joshua van Wersch

Aangevuld met biologische producten van Udea.En dat alles met zorg en liefde bereid door Jean en Sonja Thoma van het biologische restaurant ut Sjuuteaind uit Schinnen.

Het was een zeer geslaagde avond met een goede opkomst van alle leden. Bedankt voor jullie komst!