Gezocht | Biologische groenten, fruit en kruiden

Gezocht | Biologische groenten, fruit en kruiden

Een virtuele marktplaats voor biologische groenten, fruit en verse kruiden; dat is Stichting Dosenbrood. De initiatiefnemers zijn momenteel nog op zoek naar biologische aanbieders in Limburg, die belangstelling hebben om een digitale marktkraam te openen en voortaan hun producten zonder extra kosten in het grensgebied te verkopen.

Dosenbrood richt zich op het grensgebied tussen Tegelen, Venlo-Zuid en het Duitse Nettetal. De producten worden zeven dagen per week thuisbezorgd, klimaatneutraal en zonder verpakking. Van de verse ingrediënten worden tevens maaltijden bereid, die geleverd worden aan onder meer bedrijven en sociale instellingen. De initiatiefnemers zien de stichting als een duurzaam en gezond alternatief voor het bestaande aanbod in de regio. Ze zijn tevens voornemens om, zodra ze toestemming hebben, een zomerterras midden in het groen te openen.

Dosenbrood is een stichting. Dit betekent dat alle winst wordt ingezet om de doelen van de stichting te behalen. Dosenbrood wil allereest een platform bieden voor ondersteuning en coaching van 12- tot 25-jarigen om geestelijke gezondheidsproblemen en eenzaamheid ten tijde van crisis te voorkomen. Daarnaast heeft de stichting als doel om mensen in armoede en dakloosheid toegang te geven tot gezond voedsel. Bovendien zet Dosenbrood zich in voor communautaire projecten ter bevordering en instandhouding van de flora en fauna van het grensgebied.

De app en de website www.dosenbrood.org worden binnenkort gelanceerd. Biologische ondernemers die interesse hebben in een virtuele marktkraam en hier graag meer over willen weten, kunnen contact opnemen met Dosenbrood via dosenbrood@pm.me.