Informatiebijeenkomst Agroforestry Limburg in Leunen

Informatiebijeenkomst Agroforestry Limburg in Leunen

Agroforestry netwerk Limburg houdt op woensdag 28 februari weer een informatiebijeenkomst over agroforestry voor boeren en andere betrokkenen.

De bijeenkomst is bij pluimveebedrijf De Bruijn aan Hosterweg 7 in Leunen.

Slimme combinaties
Ben je benieuwd wat agroforestry eigenlijk is? En wat het inpassen van bomen en struiken kan bijdragen aan jouw bedrijfsvoering? Voor melk- en vleesvee, pluimvee maar ook voor akkerbouw zijn er slimme combinaties te bedenken met bomen en struiken.

Binnenprogramma
Inloop is om 13.00 uur. Het binnenprogramma met presentaties start om 13.15 uur. Er zal een algemene toelichting zijn over de betekenis van agroforestry voor landbouw, natuur en bedrijfsontwikkeling. Ook komt een verkenning van de kansen van agroforestry voor boeren in Limburg aan bod. De mogelijke kansen en eventuele belemmeringen in (GLB-)vergoedingen, overheidsregelingen, subsidies worden toegelicht. Verder wordt ingegaan op het aanbod van het netwerk om boeren te ondersteunen en begeleiden bij het opzetten van agroforestryplannen.

Rondleiding
Na dit gedeelte is er rond 15.30 uur een rondleiding op het biologisch dynamische pluimveebedrijf met aanplant van fruitbomen. Daarna is er ruimte voor vragen, antwoorden en discussie met specialisten en collega’s. Het is rond 16.30 uur afgelopen.

Deelname is gratis. Opgeven of meer informatie via Henk Venner, heijerhof@hetnet.nl of 06-18527139.