Nieuws | ‘BioVerbeek viert 40-jarig bestaan’

Nieuws | ‘BioVerbeek viert 40-jarig bestaan’

Biologisch glastuinbouwbedrijf BioVerbeek uit Velden bestaat dit jaar 40 jaar. Onder leiding van de gebroeders Leo, Jac en Fons Verbeek is het bedrijf ruim 20 jaar geleden omgeschakeld naar biologische teelt. Op dit moment worden in 10 hectare kassen paprika’s, pepers, komkommers, tomaten en aubergines geproduceerd. De nieuwste innovaties en oeroude principes gaan hand in hand binnen BioVerbeek en vormen al jaren de basis voor een toekomstbestendige en duurzame bedrijfsvoering.

Het 40-jarig jubileum van BioVerbeek is groots gevierd met een tweedaags feest voor (oud)medewerkers. Middels een spel hebben de werknemers tijdens het feest een geldbedrag opgehaald van maar liefst 1.576 euro. Dit geld schenkt BioVerbeek aan de organisatie van Li An Phoa: Drinkbare Rivieren.

Li An Phoa wil mensen er bewust van maken dat iedereen onderdeel uitmaakt van een stroomgebied, dat we afhankelijk zijn van water en hier dus zorg voor moeten dragen. Ze ziet de waterkwaliteit als indicator voor hoe goed we voor onszelf, elkaar en de aarde zorgen. Vanuit de uitgangspunten ‘stap voor stap gecombineerd met iedereen’ en ‘alles doet ertoe’ zet ze zich in voor een wereld met drinkbare rivieren. Een visie die BioVerbeek van harte steunt.

Bron: Biojournaal (5 december 2019)