Save the date: Bijeenkomst fruitbedrijf Wolters

Save the date: Bijeenkomst fruitbedrijf Wolters

De fruittelers hebben (net als andere sectoren) te maken met de toekomstvisie gewasbeschermingsmiddelen 2030. Er vallen middelen weg en er komen niet evenredig middelen voor in de plaats. Op maandag 16 mei wordt er bij biologisch fruitbedrijf Wolters gekeken om te zien wat we kunnen leren voor de gangbare sector, om toch bestaansrecht te houden. Want toch blijft de vraag, bio, is dat een hype, niche of de toekomst?

Wolters Eko Fruit is een biologisch fruitbedrijf op de grens van Nederland en Duitsland. Wolters Eko Fruit teelt appels en peren met oog voor de natuur. De huidige eigenaren; Paul en Agata Wolters hebben het bedrijf omgevormd van een gangbaar naar een biologisch fruitbedrijf. Biologisch fruit telen is in het vochtige Nederlandse klimaat een echte uitdaging. Paul en Agata Wolters gaan deze uitdaging echter graag aan. Het uiteindelijke doel is een natuurvriendelijk geproduceerde, smaakvolle appel of peer telen waar de consument als vanouds van kan genieten.

Programma

De avond start met uitleg over het Uitvoeringsprogramma Toekomstvisie gewasbescherming 2030 door Jaco van Bruchem; Beleidszaken gewasbescherming NFO. Er wordt op deze avond een rondleiding gegeven door Paul en bio-adviseur Matty Polfliet. Na de rondleiding is er tijd voor een hapje en een drankje. De avond begint om 19:00 uur en zal eindigen rond 21:30 uur. Partners en opvolgers zijn ook van harte welkom om te komen.