Afscheid voorzitter John Janssen

Afscheid voorzitter John Janssen

John Janssen is woensdagavond 17 mei tijdens de jaarvergadering van BioLogisch Limburg afgetreden als voorzitter.

Hij heeft die rol bij Vereniging BioLogisch Limburg ruim 4,5 jaar vervuld.

Achterlopen biologische landbouw
Janssen werd in het najaar van 2016 benaderd door de provincie Limburg. Op dat moment was hij voorzitter bij Mergelland coöperatie. De provincie vroeg zich af waarom Limburg achterliep op het gebied van biologische landbouw in vergelijking met andere provincies in Nederland. Voor Janssen reden om het initiatief te nemen en aan de slag te gaan met een groter areaal biologische landbouw en het vergroten van biologische kennis. In november 2018 wordt de vereniging BioLogisch Limburg opgericht, waar de kartrekker voorzitter van werd.

Tijdens de jaarvergadering kreeg Janssen uit handen van LLTB-voorzitter Thijs Rompelberg een beeldje. Van het bestuur van BioLogisch Limburg ontving hij een beeldje met de tekst erelid.

Andere structuur
Met het vertrek van John Janssen heeft BioLogisch Limburg de structuur van het bestuur aangepast. Er gaat gewerkt worden met portefeuilles, ook wel sectorgroepen. Het gaat om de sectorgroep Plant en de sectorgroep Dier en de protefeuille algemene zaken. Alle leden worden ingedeeld bij een sectorgroep. De sectorgroepen leveren kennis en input voor vragen, projecten en activiteiten van de vereniging.

Samenstelling bestuur
Susanne Görtz, die in de ledenvergadering 2021-2022 namens de LLTB werd benoemd als bestuurslid, gaat vanaf nu een adviserende rol vervullen. Judith Deusings is woensdag benoemd als nieuw bestuurslid van BioLogisch Limburg. Zij gaat zich bezighouden met de portefeuille Dier. Ellen Mertens neemt de portefeuille Plant op zich. Jac Verbeek is het aanspreekpunt als het gaat om algemene zaken.

De jaarvergadering van BioLogisch Limburg werd gehouden bij Plantage Blankwater in Swalmen (Boukoul). Dat bedrijf is volop bezig met biologische teelt.