Agenda | Journée Interprofessionnelle du Bio in Wallonië

Agenda | Journée Interprofessionnelle du Bio in Wallonië

De tweejaarlijkse Journée Interprofessionnelle du Bio, georganiseerd door het Luikse provinciale proefcentrum Végemar, vindt plaats op vrijdag 5 juli. Deze biovelddag is een vaste afspraak voor biologische akkerbouwers en groentetelers, boeren met interesse voor bio en betrokken stakeholders.

De dag staat in het teken van biologische akkerbouw en vollegrondsgroenten, met de mogelijkheid tot het bezichtigen van biopercelen met onder andere tarwe, spelt, wortel, aardappel, erwten, bonen en uien. Daarnaast zijn er talrijke standhouders uit de sector te vinden en worden interessante presentaties gegeven. ’s Middags is er de mogelijkheid om demonstraties rondom mechanische onkruidbestrijding en de proefresultaten van de biologische granen en groenten (rassenproeven, bemesting en gewasbescherming) te bezoeken. Loes Mertens van Biowallonie zorgt daarbij voor vertaling.

De Journée Interprofessionnelle du Bio vindt plaats op donderdag 5 juli van 10.30 tot 18.00 uur in Horio-Hozémont (België). Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht vóór 1 juli via deze link. Hier vindt u eveneens meer informatie over deze biovelddag.