In de media | Biologische boeren in beeld

In de media | Biologische boeren in beeld

Onze Limburgse biologische boeren zijn regelmatig terug te zien in lokale en regionale media. Dat is niet vreemd, want bio-boeren hebben een interessant en in de huidige maatschappij ook erg belangrijk verhaal te vertellen. BioLogisch Limburg brengt enkele van deze media-uitingen bij u onder de aandacht.

De koeien van Hoeve Jamboors in Arcen mochten afgelopen week eindelijk weer naar buiten, de wei in. Genoeg reden voor L1mburg Centraal om hier een leuk video-item van te maken.
Bekijk de video hier.

Het melkveebedrijf van Peter Hegger stond daarnaast centraal in een uitgebreid artikel in het tijdschrift Limburgs Landschap. In dit artikel vertelt de ondernemer hoe hij en zijn familie het anders proberen aan te pakken. De familie Hegger is ervan overtuigd dat het land meer is dan een productiemiddel; het moet ‘leven’ hebben. Lees het volledige artikel hier.

BioVerbeek in Velden was het onderwerp van een artikel in het magazine van Rabo&Co. Fons Verbeek blikt terug op 70 jaar glastuinbouw en vertelt hoe het bedrijf voorop loopt met biologische tuinbouw en circulair ondernemen. Het artikel genaamd “BioVerbeek: 70 jaar pionieren” is helaas niet digitaal beschikbaar.

Ook leuk om te melden is dat het tijdschrift Limburg Milieu begin dit jaar een artikel heeft geplaatst over het tienstappenplan dat BioLogisch Limburg aan gedeputeerde Hubert Mackus van de provincie Limburg heeft gepresenteerd. Dit artikel is nu digitaal te bekijken via deze link. Zo blijkt, via allerlei kanalen zorgen we er samen voor dat onze biologische sector onder de aandacht blijft.