Interview Raymond Lemmens, biologische ondernemer in Maaseik (B)

Interview Raymond Lemmens, biologische ondernemer in Maaseik (B)

Op de halve hectare grond bij het kleuterschooltje in Maaseik waar Max Verstappen zijn eerste stappen zette, bloeien en groeien nu biologische producten van TrioBio. Raymond Lemmens teelt met zijn vrouw Claudine op die locatie biologisch klein fruit zoals aardbeien en alle mogelijke bessen, maar ook biologische bloemen en groente.

Raymond was ruim 20 jaar in diverse functies werkzaam in de voeding. “Ik werkte voor Unilever, ik heb voor Lidl gewerkt in de aankoop en logistiek en heb internationale handel vanuit Europa naar het Midden-Oosten gedaan. Uiteindelijk komt de omslag dat ik vond dat we terug moeten naar het verhaal van meer lokaal en duurzaam.”

Meest geschikte vorm
Voor hem was biologisch een fundamentele keuze. “Ik ben ervan overtuigd dat biologisch op dit moment de meest geschikte vorm van landbouw is om de huidige problemen rondom stikstof, afname biodiversiteit, afname voedingswaarde in producten, gezondheidsnadelen pesticiden, et cetera het hoofd te bieden. Dat biologische landbouw de wereldbevolking niet kan voeden, is niet waar. Biologisch is nog te duur, maar dat heeft veel te maken met de inefficiëntie in de gehele keten, van teelt tot op het bord.”

Lees hier het volledige interview.

Tags: