Nieuws | ‘Mercedes-Benz teelt zijn eigen bio-groenten’

Nieuws | ‘Mercedes-Benz teelt zijn eigen bio-groenten’

In een Braziliaanse fabriek van autofabrikant Mercedes-Benz do Brasil in São Bernardo do Campo houdt men zich sinds kort bezig met ‘urban farming’. In een kas naast het hoofdrestaurant worden bio-groenten geteeld, volgens het bedrijf in lijn met alle geldende bio-principes.

De groenten worden gebruikt voor de gerechten in de bedrijfskantines en kunnen eveneens door de medewerkers gekocht worden. Bovendien kunnen de werknemers een wekelijkse gevulde groentenkist voor thuis bestellen.

Afhankelijk van de omvang van de oogst gaat een deel van de groenten ook als donatie naar sociale instellingen, zoals de ‘Hamburgada do Bem’ en de Meimei sociale hulpinstelling, die hulp bieden aan kinderen en jongeren die dat nodig hebben.

Partnerschap met BeGreen 

Het project ontstond in samenwerking met het startup bedrijf BeGreen, dat sinds 2014 actief is op het gebied van duurzame productie van levensmiddelen en verantwoordelijk is voor de sturing van het teeltproces evenals het beheer. Momenteel oogst men er onder andere babysla, rucola, spinazie, waterkers en witlof, evenals peterselie, munt, bieslook, koriander, basilicum en salie. Gepland staat ook de teelt van tomaten en aubergines. 

Bron: Biojournaal (16 december 2019)