Oproep: wil jij biologisch boeren? Laat wat van je horen!

Oproep: wil jij biologisch boeren? Laat wat van je horen!

De consument hecht steeds meer waarde aan de afkomst van haar producten en vindt het belangrijk dat deze producten op een duurzame manier worden geproduceerd. De verwachting is dat deze trend zich door gaat zetten, wat kansen biedt voor de biologische landbouw. Toch is het areaal biologische landbouw evenals het aantal biologische bedrijven in Limburg veel lager dan in de rest van Nederland. Hoog tijd dus om de biologische landbouw in Limburg een impuls te geven, dacht Provincie Limburg.

De Provincie kende daarom een POP3 subsidie toe aan Wageningen Universiteit, Vereniging BioLogisch Limburg i.o., Arvalis en Land&Co. Deze subsidie wordt ingezet om de biologische sector in Limburg te stimuleren en professionaliseren, door onder andere oriëntatiebijeenkomsten te organiseren voor potentiële omschakelaars. In de afgelopen 3 edities van Nieuwe Oogst heeft hierover een mini-serie gestaan. Naast hulp bij omschakeling wordt daarnaast ingezet op het verbeteren van de afzet voor biologische producten en wordt er een kenniscentrum gerealiseerd.

Wilt u weten of biologisch boeren iets voor u is, dan is nu het moment om aan te haken. Op een laagdrempelige manier kunt u onderzoeken of biologisch boeren iets voor u is. En indien dit een ‘ja’ is, zijn er mogelijkheden om ondersteunt te worden bij de omschakeling. Heeft u interesse of wilt u meer weten over het project, neem dan contact op met Arend Jan Cuperus, projectleider bij Arvalis, via 06-51490278.

Het POP3 project Biologische landbouw op de kaart (KennisCentrum BioLogisch Limburg) wordt mogelijk gemaakt door het Europees landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, provincie Limburg en de LLTB.