Terugblik | Derde winterbijeenkomst

Terugblik | Derde winterbijeenkomst

De derde winterbijeenkomst van BioLogisch Limburg vond plaats op woensdag 4 maart bij Buitengoed Heidenheim in Beesel. Hiermee kwam een eind aan de reeks winterbijeenkomsten van de vereniging, waarin samen met de leden werd gekeken op welke manier de doelstellingen van BioLogisch Limburg voor de komende vijf jaar behaald kunnen worden.

Gastsprekers van de laatste winterbijeenkomst waren Kees Kooman, schrijver en onderzoeksjournalist, en Hans van Grinsven, senior wetenschappelijk onderzoeker en Programmaleider Landbouw, milieu en duurzaamheid. In hun boek ‘Dit is uw land’ wordt een pleidooi gehouden voor een eerlijker en duurzamer voedselsysteem. Boeren, burgers en buitenlui gaan in op de vraag ‘Hoe kunnen we de wurggreep van het ‘welvaartswonder’ doorbreken?’. Maar ook: ‘Hoe ziet een eerlijke en gezonde landbouwsector er in 2050 uit?’.

In een inspirerende lezing gingen de schrijvers dieper in op de inhoud van hun boek, wat de huidige stand van zaken is in de land- en tuinbouwsector en wat de rol van biologische landbouw is in het realiseren van een eerlijk, duurzaam voedselsysteem in ons land. Bekijk de volledige presentatie hier.