Agenda | Introductiecursus Biodynamische landbouw

Agenda | Introductiecursus Biodynamische landbouw

Biodynamische landbouw gaat een stap verder dan biologische landbouw volgens de Europese verordening. Maar wat houdt biodynamische landbouw in? Past deze vorm van landbouw bij uw bedrijf? Welke mogelijkheden en kansen biedt het? Maak kennis met biodynamische landbouw in de introductiecursus.

Begin november wordt in Midden-Limburg een introductiecursus ingepland. Heeft u interesse in het deelnemen aan de cursus Biodynamische landbouw? Geef dit dan door via e-mailadres info@biologischlimburg.nl. Dit kan tot en met vrijdag 20 september. Daarna wordt er met de aangemelde personen samen een datum en tijd gekozen die iedereen schikt. Voor leden van BioLogisch Limburg is deelname gratis; niet-leden betalen 25 euro.

Tijdens de introductiecursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Levende bodem;
  • Het gemengde landbouwbedrijf als organisme;
  • Invloed vanuit de kosmos op levensprocessen;
  • Wat verstaan we onder voedingskwaliteit?
  • Biodynamische landbouw in de praktijk;
  • Marktperspectieven voor Demeter-producten.

Na afloop van de inleiding en kennismaking kunt u afwegen of biodynamisch past bij uzelf en uw bedrijf. Vervolgens kunt u een verdere verdieping krijgen in de cursus ‘doorschakelen naar Demeter’. Dit als opstap naar het Demeter-keurmerk. Deze doorschakelcursus start jaarlijks in februari.

Stichting Demeter

Stichting Demeter versterkt de biodynamische landbouw door inzet van het Demeter-keurmerk. Dit is het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouw en voeding, vernoemd naar de Griekse godin van de groei en de vruchtbaarheid. Alle producten met een Demeter-keurmerk voldoen aan de normen voor biologische landbouw, zoals die binnen de Europese wetgeving zijn vastgelegd, én aan de Demeter-normen en -richtlijnen. Daarnaast heeft Stichting Demeter het doel om consumenten bekend te maken met de kwaliteitsproducten uit de biodynamische landbouw die het Demeter-keurmerk dragen.

Afgelopen jaar is het Demeter-product in het schap van de Duitse supermarkt terecht gekomen. Hierdoor neemt de vraag naar biologische producten met het Demeter-keurmerk op de Duitse markt toe. Voor biologische bedrijven kan doorschakelen naar Demeter een kans zijn.