Agenda | Meld u aan voor de zomeravondbijeenkomsten

Agenda | Meld u aan voor de zomeravondbijeenkomsten

Biologische boeren, boeren in omschakeling en andere geïnteresseerden; iedereen is welkom op de zomeravondbijeenkomsten van BioLogisch Limburg. Tijdens deze bijeenkomsten, die in het echt en op gepaste afstand plaatsvinden, wordt een kijkje in de keuken van twee biologische bedrijven geboden.

De eerste zomeravondbijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 7 juli bij de familie Dezaire van biologische melkgeitenhouderij Ravenbosch, Ravenboschstraat 59 in Hulsberg. Maurice Dezaire toont en vertelt over de biologische voederbieten die hij teelt als voer voor zijn eigen melkgeiten.

Een week later, op dinsdag 14 juli, vindt de zomeravondbijeenkomst plaats bij de familie Jacobs van biologische tuinderij People’s Farm, Breetse Peelweg 16 in Maasbree. Hier wordt onder meer een presentatie gegeven over strokenteelt door Wageningen University & Research (WUR). Aansluitend neemt Marcel Jacobs de aanwezigen mee in de plannen die hij op dit vlak heeft voor zijn bedrijf. Beide zomeravondbijeenkomsten starten om 19.30 uur.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt tevens stilgestaan bij de miljoenen euro’s die gedeputeerde Hubert Mackus van de provincie Limburg in een vergadering van het Limburgs Parlement heeft toegezegd voor het stimuleren van kringlooplandbouw en dierwelzijn. Met de aanwezigen wordt nagedacht over hoe dit toegekende budget vanuit de provincie ingevuld zou kunnen worden en welke rol biologische ondernemers hierin kunnen spelen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar info@biologischlimburg.com onder vermelding van ‘Zomeravondbijeenkomsten 2020’ en de datum van de bijeenkomst die ze bij willen wonen. Klik hier voor meer informatie over de zomeravondbijeenkomsten en het programma van beide avonden.