Nieuws | ‘De toekomst van het Hemelrijk’ groot succes

Nieuws | ‘De toekomst van het Hemelrijk’ groot succes

De documentaire ‘De toekomst van het Hemelrijk’ van de Maastrichtse regisseur John Rouvroye was eind februari en begin maart verschillende keren via een livestream te bekijken. Na afloop hadden de kijkers de mogelijkheid om vragen te stellen aan hoofdrolspeler Jos Soogelee. Wegens het succes van deze livestreams worden er nog eens drie data toegevoegd. Op 9, 11 of 15 april heeft u alsnog de mogelijkheid om de documentaire online te bekijken en met de vleesveehouder en kerstbomenkweker uit Ransdaal in gesprek te gaan.

Jos Soogelee heeft een kleinschalige en diervriendelijke boerderij met zeventig stuks vleesvee in het Zuid-Limburgse Ransdaal. Hij maakt de lijn tussen zijn bedrijf en de klanten kort door het vlees zelf bij de klanten aan huis af te leveren. Een andere tak binnen het bedrijf is de ecologische kerstbomenkwekerij, waar klanten vlak voor kerst zelf een boom uit mogen zoeken en zelf uit de grond kunnen halen.

Bedrijfsopvolging speelt een belangrijke rol in de documentaire. Soogelee zoekt op termijn een opvolger voor zijn bedrijf ‘Hemelrijk’. Maar volgens de ondernemer staan jonge boeren niet in de rij voor een onderneming met een duurzame en kleinschalige aanpak. ‘Voor de meesten draait het nog steeds om schaalvergroting en volume’, stelt hij.

Wilt u ‘De toekomst van het Hemelrijk’ ook bekijken? Koop dan uw kaartje via deze website. Lees meer over het bedrijf van Jos Soogelee en de documentaire in dit artikel.